sjuk :(

usch!! jag som skulle ha Mondeo-mys och få en massa gjort idag vaknade istället utan röst..
hade halsbränna från och till hela dagen igår men tänkte inte så mycket på det men shit vad jag hade ont i halsen när jag vaknade.
Så jag har fått nöjja mej med att grejja inne idag istället, har knappt varit ute alls idag..
Min snälla mamma är ute och tar hand om Mondeo nu istället, bortstar och ger honom sitt äpple.
Tobbe jobbar över idag också och kommer inte hem förrens vid 23.30, usch vad det är synd om mej :) eller inte :)


mysvovve!

orkar inte sitta mer idag..

men en liiiten update från idag kan vi ju ta :)
Har varit inne på showen hela dagen.
Först var det YR finalen, roligt och spännande. Amanda Landblad vann, tycker det var jättekul hon var verkligen värd det, hon red bäst helt enkelt.

Sen var det speedklass finalen. Rolf-Göran vann Volvon, hejja Sverige :)

Sen var det Agility och gymkhana.. kollade inte på någon utav dom, var på mässan samt köpte käk då!

Sen var det världscuphoppningen, jättespännande. Angelica Augustsson vann! Tror inte någon tippade på det men det var jättekul naturligtvis.

Vi satt på rad 3 och såg jättebra men nu kommer jag inte kunna sitta på ett tag tror jag, ska nog krypa ner i sängen och slappa nu tror jag.

Köpte inget speciellt idag. Vi la till en boxskylt till på beställningen, till Nina.. pluss en mässings skylt med Mondeos namn ingraverat på som han ska ha på sin lädergrimma <3
Jag köpte ett till HL-schabrak, fick det så billigt och dom är jättebra. Har sen innan och har varit jättenöjd så det blir nog bra.

Vi har fått en massa info om lastbilar, b-kortsbilar, hinder, och stall så nu snurrar det rejält i skallen kan jag lova.

Imorrn har jag jättemycket att göra men Mondeo ska prioriteras med en massa mys också!

saknar min pålle..

har haft så himla mycket att göra nu i några dagar.. mycket planera och åka fram och tillbaka men nu tänker jag inte göra mer på ett tag, bara slappa och ta det lugnt. Mysa mycket med Mondeo och sånt. För jag saknar honom så grymt mycket när jag inte får min dagliga Mondeo-dos. Han är perfekt <3


Igår var jag iväg och klippte av mej håret :)  Kände för att klippa av det en hel del, såpass här kort har jag inte haft det på väldigt länge men det är skönt, det växer så fort att det snart är långt igen.

Imorgon ska vi in till Scandinavium och gå på showen, vi går alltid på söndagen. Den bästa dagen med alla finaler och den högsta hoppningen.
Kollade programet och insåg att dom hade lagt in agility också, Kom Igen!! Det är en hästshow!!
Så nu ska jag behöva kolla på både agility och gymkhana, vad man nu gjort för att förtjäna detta :)
Inte min grejj!!
Gymkhana borde jag väl vara tyst om kanske med tanke på vilken klubb vi tävlar för men vi kan väl säga som så att folk får jättegärna rida gymkhana för mej, det stör mej inte det minsta bara mina hästar slipper :)

Satt och kollade på Horse showen på tv nyss och funderade.. kollade på dressyren :)
Kanske om Mondeo inte håller för högre klasser i hoppningen längre att jag skulle försöka skola om honom och rida dressyr.. nej, jag menar inte på världscupnivå!
Det skulle vara ett projekt som förmodligen skulle göra mej tokig men det är ju just det som gör det så spännanden, kanske att det skulle gå?
Han har helt ok gångarter med ett pluss för galoppen, har lätt för samling, är välutbildad.. frågan är om det skulle gå att få honom att hålla sej i skinnet på tävlingsbanan.
En 17-årig häst som är avlad för hoppning och som varit hopphäst hela sitt liv..
Största problemet är förmodligen att få honom att inte byta galopp i precis alla lägen där man kan ana en liten ändring av riktningen..
Tåls att fundera på :)

hemma igen och trött

nu var vi hemma igen då. Har precis suttit och kollat på Big Brother med älsklingen :)
Jag och mamma åkte in till Scandinavium efter hennes jobb och gick och kollade på mässan. Jättemysigt och lugnt var det och vi fick gjort det vi skulle.
Hade ju egentligen inget speciellt som jag skulle köpa men vi shoppade lite ändå.
Jag fick köpt mina boxskyltar till hingstarna. Det blev mörkblå med guldtext, likadana som Mondeo har!
Dom kommer om ca. 2 veckor.

Köpte ett Equipe-schabrak som matchar till den orange-blå luvan jag hade hemma, det blir nog snyggt! Färgerna är inte 100 % exakta, var tvungen att ta med blixt..


Det var ju detta jag "skulle" köpa, boxskyltar och det schabraket..

Kunde inte låta bli att fynda lite dock :)
Köpte ett tävlingsset som jag fick jättebra pris på på HL. Kan vara roligt att växla lite med..


Var inne på Börjes också..
Det blev en påse full med grimskaft :)


Underbara gummiband :)


och två vardagsschabrak för 100 kr, för båda!!



Vi pratade med lite olika återförsäljare eftersom vi ev. ska göra om stallen lite och fick en massa broschyrer och grejjer :)

Nästa gång vi åker in är det för att kolla på showen.. ska ev. köpa en grimma till Mondeo också, en "vanlig" lite snyggare hemmagrimma. Funderar på whitaker-grimman som dom har på Skara hästsport.. sen ska jag köpa en mässigskylt med hans namn ingraverat som ska sitta på hans lädergrimma hade jag tänkt.
Vi ska också kolla på lastbilarna lite närmare nästa gång och prata lite med återförsäljarna och sånt :) Vi är ute efter en lastbil model mindre typ.. har en 3-hästars som favorit som är riktigt snygg.. ska också kolla in 4-hästars och b-kortsbilarna..
idag har vi 5-hästars och dom är för stora!

Det var iaf en jättemysig no - stress dag på mässan idag med mamma :)

Göteborg Horse Show!

Funderar på att åka in och bara gå på mässan imorgon så har jag det gjort..
Skulle vara skönt att ha kollat och köpt det man ska så jag bara kan kolla på showen till helgen, vet inte om jag orkar annars.
Jag brukar alltid gå torsdag och söndag. torsdag för att då har inte något tagit slut än och det är ganska lugnt på mässan då.
Söndag för att jag alltid kollar på showen då och för att dom ofta rear ut grejjer då.
Så blir nog att bara jag och mamma åker in och kikar imorgon, i lugn och ro :)

*Ska köpa boxskyltar till Chick och Ludde! vet inte vilken färg jag ska ta..
*Har en blå/ orange Equline luva så funderar på att köpa ett schabrak till den men jag vet inte.. tyckte det  var jättesnygt förra året men det är lite förra årets färg men samtidigt kan jag ju inte använda luvan annars och den var rätt dyr så ja vet inte..
*Ska köpa dyón eller whitaker gummityglar med stopp på.

Sen ska jag bara spana efter roliga grejjer :)

NU ska jag sova!


Sniffron <3


Supergammal Didde-bild <3

bloggvila :)

tjaa! har haft en bloggvila, har inte känt för att uppdatera på ett tag men nu så försöker jag köra på igen då :)
har ni missat nåt kul nu då..? jag tror faktiskt inte det!
i helgen hade vi hoppträningar.
Lördagen red Ebba/ Candy, Johanna/ Jackpot & Emelie/ Yana. Det var kallt och hästarna var lite crazy. Det var länge sedan någon ramlade av men nu passade både Johanna och Ebba på att dyka, det var lite synd såklart men det gick bra som tur var. Candy fick ett litet busspel för att det var så ruskigt kul att hoppa och glömde nog att det satt någon däruppe, tokiga gamla häst.
Vi hade ett hinder med en färgglad plastmatta under, Jackpot tittade ner samtidigt som han hoppade och han och Johanna landade på två olika ställen.
Yana hoppade riktigt fint, det känns som om Emelie börjar hitta knapparna på henne och det flöt faktiskt på riktigt bra. I slutet höjde vi upp en hel del och det gick jättefint.

Söndagen hoppade Emelie Torina. Ylva hjälpte till lite med Jackpot och Johanna fick hoppa Candy.
Det gick bra med alla hästarna!
Tora börjar äntligen kännas lite som sej själv igen, det är en bit kvar men det går åt rätt håll känns det som. Hon gjorde fina språng, lyssnade och var väldigt positiv.

Ska snart gå å lägga mej tror jag men är verkligen inte trött.. borde sova.. sitter å pillar bort en massa lim ur mitt hår, jättekul, sjukt irriterande!
Var hos en frissa i Kungälv idag för att ta ur mina exstensions.. tänkte att det inte skulle spela någon roll vem som tog ur dom, liksom hur svårt kan det vara och så slapp jag åka inte till Gbg. Haha vad jag fick för det, hon tog bara ur dom, kladdade in en massa sprit i mitt hår och skickade hem mej stinkande som en apa för att pilla ur det sista själv. Shit vad paff jag blev. Min vanliga frissa tar ur dom, tvättar, kör inpackning och fixar håret efteråt haha så kan det gå.

bohuscupen 2011

Nu ligger datumen för bohuscupen 2011, hoppning ponny, ute!
17 april Bulycke ridklubb
15 maj Tanums ridklubb
12 juni ?

Så står det! Datumen brukar vara ganska säkra men platserna kan kanske ändras, det har varit lite krångel med det ibland :)
Vart finalen den 12 juni ska gå är inte bestämt än.


 Emelie & Judith ( några år sedan )

mer svar..!?!

varför vill du ha en häst som är så liten??

-
För det första så tycker jag inte att en häst mellan 163 - 168 cm är speciellt liten utan väldigt normal.
Det finns ett antal världscup hästar som varit/ är under 160 cm även om det inte är så vanligt. En häst på 175 cm behöver inte ha lättare för att hoppa högt än en som är 160 cm.

Den största anledningen är att jag inte är så stor. Hittar jag min drömhäst och den är 175 cm och lättriden för sin storlek så köper jag den, ingen tvekan. Jag har haft stora hästar innan men jag är som sagt inte så lång :)

Här är en häst som jag fick låna och tävla. Han var 175 cm hög. Som ni ser blir jag väldigt liten då :)

Han var stor och klumpig när vi började men jösses vad fin han blev och vad bra det gick till slut <3 Detta var första tävlingen, tror vi hoppade 90 - 100 cm :)
Här är han 2 månader senare i en 120 cm tror jag :)

Han flög över allt tillslut, han kompenserade sin tunga kropp med en enorm styrka, 150 cm kunde han ha hoppat baklänges om man bad honom :)

Jag hade en annan häst hemma ett tag, Moa! Hon var 168 cm och faktiskt nästan lite i största laget för mej.
Finns faktiskt en liten film på henne :)



Så där är anledningen till att jag inte vill ha en gigantisk häst, jag är helt enkelt inte så stor :)

svar!

Nu kommer svaren ifrån frågestunden igår!

jag undrar om du har tips på någon bra tränare för mej å min ponny vi tävlar lb-la? vad har du för sadlar på dina ponnys?

-
Jag tycker själv att det där med tränare är jättesvårt. En tränare som funkar super för ett ekipage kanske fungerar mindre bra för någon annan.
Jag har tränat för ganska många olika tränare.. men dom som jag har gillat mest och också tränat regelbundet för är Svante Johansson och Lennart Lindelöw.

Svante var helt super när jag hade med mej Britney (unghäst), när jag red Mondeo min mer rutinerade häst så kände jag väl kanske att jag inte fick ut lika mycket av träningen. Rider man ponny så tror jag att Svante är grym!

Lennart Lindelöw red jag för med Mondeo som sagt och det passade både mej och Mondeo perfekt. Det var en perfekt tränare för OSS! Med en annan häst så hade jag kanske inte tyckt det.. och ett annat ekipage hade kanske inte heller tyckt det.
Det jag försöker säga är att man måste hitta "sin" tränare som man trivs med.

Lennart red jag för regelbundet med Mondeo. Britney tränades för Svante eller en unghästberidare som hette Hasse.

Jag har hört ponnyekipage som tyckt att Lennart är lite för hård.. men som sagt - smaksak!

Jag vet många ponnyryttare som tränar för Jacob Hellström och tycker han är super och som sagt Svante. Sen beror det ju på var i landet man bor vilka tränare som håller till mest där osv.

SADLAR!
-
  Vad jag har för sadlar på mina ponnyer.. nu ska vi se.

Torina har en Lippo - "En NY serie sadlar, systersadlar till Pessoasadlarna. Uppbygda på samma bommar som det välkända märket och med exakt samma stoppning. Ponny, dressyr och hoppsadlar tillverkade på Pessoafabriken: speciellt framtagna för den svanska marknaden" hihi kunde inte sagt det bättre själv!
Toras är en Lippo Fazzino tro jag den heter och nypriset på den är väl runt 13 - 14 000 kr.



Yana har en Zaldi.. vad den heter mer kommer jag inte ihåg tyvärr!
Den ligger på ca. 9000 kr ny.


Candy har egentligen två sadlar, eller tre faktiskt.. en dressyr, en allround och en hopp.
Dressyren är en kloster schöntal
allrounden är en.. kommer inte ihåg tyvärr!
hoppsadeln är en.. haha hjälp! en Mark Todd :)


Vi har flera ponnyer men jag orkar inte räkna upp allas sadlar :) men detta är ju "mina" ponnyer så jag hoppas att det räcker med dom!

Postat av: Ebba <3
Hejj tess <3 Jätte konstig fråga men vill värkligen veta deta ;D fråga: Hur tycker du att det går för mig och candy ;D `??? och en till fråga jag tror jag ska byta outfit på mig och candy så undrar vilken vi skulle passa i ?? ;D //ebba
URL: http://fantasypony.blogg.se/

-
Hej Ebba! Jag tycker att det går jättebra för dej och Candy, ni går ju framåt hela tiden. Det är bara att fortsätta träna på så som vi gjort på träningarna så kommer det fortsätta att gå ännu bättre, det är jag helt övertygad om!
Candy är ju en liten sötnos och hon passar i så gott som alla färger så det bästa är väl att köra på din favortifärg :)

Postat av: Elin
hej tess jag har några frågor
1. hur mår mondeo
2. vad tycker du är roligast med hästar

- Mondeo mår bra! Han börjar ju bli lite gammal, han är 17 år så han börjar få lite problem med sina bakben, vanliga problem på gamla hopphästar som gått lite högre klasser tyvärr.
Jag hoppas att han ska komma igång och få lov att hålla som tävlingshäst ett tag till. Vi håller på att sätta igång honom nu så vi får väl se.

- Det roligaste med hästar tycker jag är att man får så jättemycket tillbaka på allt jobb man lägger ner. Sen är dom ju helt underbara djur med så ruskigt olika personligheter och det är jättekul

 
Postat av: lovisa
kan du inte skriva lite om alla dina hästar för oss som inte varit i erat stall så man vet vilka som finns åså och sen har jag tips på att skriva om: jag tycker att du ska göra en sån lista med typ en sak att skriva om varje dag i en månad som en masssa andra har :D

- jo.. det skulle jag kanske kunna göra men vi har ganska så många hästar :) fast det beror på om jag ska bara ska skriva om "mina" hästar eller alla som vi har hemma.. jag försökte göra så på min förra blogg att jag skrev ett litet inlägg om varje, ska se om jag kanske kan orka ta tag i detta :)

Jag tror jag vet vad du menar med lista.. nu är det ju väldigt många som har kört sådana men jag kan kolla om jag hittar någon rolig!

Postat av:
Om inte du skulle haft Mondeo vilken häst hade du velat ha då? :D

- Oj! Om du menar en "känd" häst så älskade jag Albert Zoers "OkiDoki" men den är ju död.. sen är inte direkt alla elithästarna så där lätta att rida direkt har jag en känsla av :) Edwina Alexanders Itot du Chateau tycker jag verkar vara en typisk "tjejhäst", tror bara den är typ 155 cm hög och en jätte kämparglöd. Den rör sej inte jätteroligt men den verkar rätt okomplicerad. Men den är ju fux så den ska vi inte önska oss :) haha

Nej men min drömhäst är brun eller mörkbrun utan tecken, modernt byggd. 5-8 år och ca. 163- 168 cm hög.
Sto eller valack spelar ingen roll men helst valack tror jag..  
Antingen en lite billigare med kapacitet men lite jobb att göra.. eller en färdig ( om man är miljonär eller nåt ).

typ såhär ser väl en perfekt häst ut :)




 Postat av:
vad ska bebisen heta? :D

-
Hemlis :) hihi
Vi har nästan helt hundra bestämt oss.. men det får ni inte veta förrens hon har kommit!

Postat av: emma §
supersöt blogg :) <3 
URL:
http://typemmasvensson.blogg.se/

Postat av: Viktoria
Riktigt häftig blogg, jag gillar det du skriver. :)
URL: http://braerbjudande.blogg.se/



tjaaa

sitter och tar d lugnt.. gör faktiskt precis exakt ingenting just nu :)
Idag har jag och älsklingen varit på föräldrautbildningen. Var helt ok, tittade på film ifrån förlossningar och pratade smärtlindring osv. Utbildningen var kl 16-18 men dom drog över endel så vi fick gå lite tidigare eftersom älskling skulle till jobbet.
Dom andra skulle prata om amning också men jag får det snacket privat med barnmorskan nästa gång så det blir ju perfekt!

Det var en massa olika sorters smärtlindring dom pratade om. Alla verkade helt inne på EDA (epidural) och även barnmorskan pratade sej varm om det.
Hum.. jag som har fått för mej att jag ska klara det utan smärtlindring haha men det går bra att vara tuff nu :) Vi får väl se när vi väl är där!

Älskling är på jobbet iaf och jag ska nog sätta mej å titta klart på PUSS ( tror jag den hette). En svensk film med bl.a två av bröderna Skarsgård. Vi kollade på den härom dagen men jag somnade, tyckte inte den var bra men jag ska kolla klart den innan jag säger något :)


Får se om jag svarar på frågestunden idag, annars blire imorrn. Har svårt att sitta för länge :)
Annars, God Natt!

FRÅGESTUND!

Fick önskemål om frågestund igår så vi kör väl en sån då!
Fråga på om vad ni vill!
Skriv jättegärna tips på vad ni vill läsa om också.

Zwever Sniffron Josefsson

är inte ny!

Postat av: ida
åhh va fin häst är det din nya?? kan du inte hja frågestund snart??
2011-02-15 @ 11:32:46

-
Hästen på bilderna heter Zwever och han är inte ny :) Han har jag haft sen han var 2 år och vi "räddade" honom på en hästmarknad.
Han var ung och stressad och kanske inte alltför vacker men jag fick för mej att jag ville ge honom en chans så vi köpte honom väldigt billigt.
Visst är han fin! MEN han är ingen hopphäst utan en körhäst, eller showhäst som dom brukar kalla det. Han tillhör samma kategori som Frieser och P.R.E (andalusier)..
Jag får se vad vi gör med honom..
Vi köpte honom som stor ponny/ liten häst och idag är han över 170 cm hög. Ylva ville haft honom men han blev för stor..
Jag kommer fortsätta jobba med honom under våren/ sommaren så får vi se sedan :)
Eftersom jag inte har kvar Britney och Mondeo står skadad så kanske att jag behåller honom och testar honom lite på träningar osv.
Finns en gammal film på honom för typ ett år sedan..
Jag kan kanske ha en frågestund sedan, kan behöve få lite tips att skriva om :)







yngvebollen

stackars yngvebollen, inatt var hans första natt som han fick sova själv :(
Han sover alltid inne hos oss men han har en förkärlek till att lägga sej på konstiga ställen ( mitt i mattes ansikte är en favorit) Att vakna med en stor, ca 4 kg tung pälsmössa på huvudet är väl faktiskt sådär. Sen gillar han att sitta i fönstret ovanför våran säng och titta när det ljusnar, han är dock inte så smidig så oftast så missbedömmer han sitt nerhopp och landar typ rakt i ansiktet på MOI som naturligtvis ligger under fönstret..
Jag har levt med denna söta klump i över 5 år nu och är relativt van men eftersom bebisen kommer sova där inne så får yngvebollen helt enkelt sova på utsidan. Utsidan sovrummet alltstå, inte utomhus :)
Han var lite ledsen och skrapade på kvällen men sen har han varit lugn hela natten tills typ kl 5 i morse då kraffsade det lite igen men när jag kom upp så låg han och sov i torktumlaren (!) haha sötboll <3



idag

igår var det alla hjärtans dag, ingen jättespeciell dag för mej som jag skrev i ett annat inlägg. Jag fattar inte varför människor måste ha en speciell dag för att komma ihåg varandra..
Älskling jobbade till kl 23 igår men kom hem med blommor och choklad, han är mycket duktigare än mej på sånt :)
Idag jobbar han på två olika ställen så vi var uppe tidigt ( eftersom jag fungerar som levande väckarklocka här ). Jag vet seriöst ingen som är så morgontrött som han är :) Var i vart fall uppe vid halv 6 och gjorde frukost och lyckades jaga iväg honom i tid <3  sen gick jag och la mej och sov till kl 10!!!! haha har typ aldrig hänt förrut.
Så nu slutar han inte förrens vid kl 23 ikväll igen så jag får försöka få tiden att gå på nåt sätt..
Ser ut att vara jätteskönt väder ute så ska väl pallra mej ut en stund tror jag!

GE MEJ SOMMAR!!


snabb update!

har inte haft tid att uppdatera i helgen.. har en massa saker att göra hela tiden nu och sen vill jag ju gärna hinna umgås lite med familj och älskling också, that´s why!
I fredags hade vi mys med film och god mat :)
Lördag var det hoppträning för tjejerna och sen fixade jag en massa annat.
Söndag var jag i Laholm och gjorde en grej.

Förlåt för att det är så mycket hemligt hela tiden nu men det är bara för att jag inte vill berätta en massa saker som inte är säkert. Inte förrens jag själv har bestämt vad och hur jag vill ha det :)
Så fort jag vet det så kommer ni också få veta! Men naturligtvis har allt flackande fram och tillbaka med hästar och framtid att göra, så mycket kan jag säga.

För att gå till hoppträningen så gick det bra för alla tjejerna tycker jag.

Candy var lite busig och hoppade och skuttade lite men Ebba fixade det bra. Hoppningen var det inga som helst problem med.
Att ha med Candy på träningar kan vara lite tråkigt ibland.. man ställer fram en övning som är ganska så svår och klurig. Så kommer den lilla gula ponnyn och latjjar igenom allt som om det var det enklaste som finns..

Jackpot som brukar gå som ett tåg var lite jobbigare än vanligt. Han hoppade fint och gjorde fina språng men Johanna fick kämpa lite med honom.

Yana fick inte vara med för hon hade dragit av sej en framsko så Emelie fick rida Tora istället.. Det var Toras första hoppträning sen hon kom hem. Hon har jobbats med bommar osv men inte hoppat något direkt. Jag vet inte riktigt vad man ska säga. Emelie var duktig och kunde inte ha ridit något annorlunda men Tora.. jag vet inte.. Hon var inte riktigt sej själv. Ända sedan hon kom hem så känner jag inte riktigt igen henne.. Det är nåt som inte riktigt stämmer men man kan inte sätta fingret på vad det är..
Jag menar inte att hon har ont eller så men det är något..
Hon hoppade fint iaf, som en raketbulle.

min mobil

är borta och jag har den på ljudlös, SMART!

bebisen är fortfarande en tjej!

kom precis hem.. fick tag i rätt kabel till hemmabion (hoppas jag).
Var på TUL (tillväxtultraljud) idag kl 14 och allt såg jättebra ut :)
Bebisen ser fortfarande ut att vara en tjej. Hon vägde ca. 2,7 kg och förväntas väga ca. 3,4 - 3,5 kg om hon kommer den 10 mars. Alltså helt normalstor :)

Två bilder från idag :)



god morgon

Eller jag har faktiskt varit vaken rätt länge.
Filmen igår var riktigt rolig så jag kan absolut rekommendera den, vi skrattade allihopa så det är nog bra betyg!
Får se hur dagen kommer se ut idag.. ska tömköra Mondeo och grejjsa lite med honom.
Vi måste in till backaplan idag igen, köpte en kabel till hemmabion igår och naturligtvis var det feeel kabel. Eller jag tror att det var fel iaf för det funkar inte helt hundra. SOM VANLIGT!!!!!!
Blir så trött på alla tekniska saker ibland att jag har lust att slänga ut dom genom fönstret när Tobbe inte ser.. men det ska vi inte göra. USCH!



Jättegammal bild på mej och Mårten, bilden har inget med texten att göra men den var söt :)

trööööööött

har vankat runt på stan hela dagen idag, kom hem för typ 1 timme sedan och är trött.
Har lyckats få endel gjort iaf så det känns skönt :)
Har köpt lite bebisgrejjer så nu är det inte så mycket kvar tror jag. Kan vara skönt att känna att det mesta är klart så man bara kan luta sej tillbaka och slappna av.
Vagn, säng och en hel del kläder har vi haft sen innan. Har köpt lite söta bäddsett och täcke/ kudde, lite småkraffs som behövs och ett babyskydd (bilbarnstol). Man kan hyra babyskydd och även köpa begagnat men det kändes inte helt säkert, man vet aldrig vad dom har varit med om innan. Dom kan vara krockade osv så kändes bäst att köpa nytt.
En sån här köpte vi fast en helsvart.. En Akta Graco..


Är så himla mycket rea överallt så det kliar riktigt i fingrarna när man går runt i alla affärer.. men jag bestämde mej redan när jag blev gravid att jag inte skulle lägga pengar på en massa mamma-kläder och det har jag hållt väldigt bra tycker jag. Jag använder fortfarande mina gamla kläder även fast det kanske blir lite lustigt ibland.
Eftersom jag inte köpt några kläder på mer än ett halvår så ska jag köpa på mej en massa snygga sommarkläder istället.
Nu kommer nog Ylva snart, ska kolla på en film och götta oss lite.
Denna ska vi se.. Ni får veta imorrn om den var bra!


mellanlandar lite

är hemma och mellanlandar lite..

var och kollade på ett hus i morse, jättefint var det och både jag och Tobbe fastnade för det så vi får väl se vad vi ska göra nu. Det var en ny villa som vi fick lov att se innan hustillverkarna skulle lämna över nycklarna till ägarna i morgon. Vi ska alltså inte flytta ifrån gården utan om vi bestämmer oss för det så kommer vi att bygga ett likadant hus här på gården men vi har lite olika alternativ att fundera på också så vi får väl se.

Tobbe är på jobbet och jag, mamma och Mondeo har precis kommit hem ifrån Ale. Det gick faktiskt ganska så bra tycker jag nog. Dom kollade på bilderna igen och tyckte att vi ska försöka att undvika operation då den lösa biten inte ser ut att ligga ivägen för leden. Det var det jag ville höra till att börja med så det var bra :)
Annars så är han så gott som bra, inga böjprovsreaktioner eller annat.. Han spårar dock inte helt hundra så dom ville behandla höger spattled en gång till för säkerhets skull.
Det blir tömkörning en månad till med cavaletti och slutor så får vi se sen!


Nu ska vi iväg och hälsa på papsen en stund, hörs sen!

stänger ner datorn nu..

älskling ringde precis och sa att han slutar nu så han är väl hemma om typ 30 min.. vi ska iaf käka lite gott o mysa lite innan vi slocknar så får ta å pallra mej upp och fixa färdigt d sista.
ska upp tidigt imorrn! lr aa inte tidigt men jag är morgontrögis.. vi får väl åka vid 8-8.30 typ.

Först ska vi på visning på ett hus direkt på morgonen och efter lunch ska jag och Mondeo till Ale och kolla lite mer på hans lösa benbit, om den behöver tas bort eller inte..
Tur är det att Mondeo är så snäll annars vet jag inte hur jag skulle klara mej. Det är bara att öppna transporten och släppa in hästen, stänga och åka. När man kommer fram så öppnar man och släpper ut honom, värre än så är det inte :)
Så nu håller vi alla tummar och tår att han slipper operation. Det är en ganska enkel operation men det är så synd med boxvila och sövning osv om man nu kan slippa det..



Fisbullen <3

tjockis

har fart runt som en tok här hemma och städat o grejjat, fick syn på vågen och tänkte -jamen varför inte? + 15 kg!!!!!!! hjälp!!
Har inte vägt mej på flera månader, är verkligen inte sån att jag bryr mej om all vikthysteri och tjaffs men hallå, 15 kg!! det är mycket det!!
Det roliga är att jag fortfarande kan få på mej mina vanliga byxor osv så jag vet inte riktigt vart dom 15 kilona sitter någonstans och jag känner mej faktiskt inte det minsta tjock, mer än om magen såklart men snacka om chock haha

4 år..

Idag är det den 7 februari 2011, det betyder att jag och min älskling har varit förlovade i 4 år idag :D
Vi förlovade oss ganska tidigt, vi hade bara varit ihop i några månader men allt var bara så rätt och är fortfarande så varför inte.

Tyvärr blir det inte mycket till firande. Älsklingens chef ringde och ville ha in honom på jobb även till kvällen så.. vi behövar alla pengar i världen just nu iom bebisen och att vi sparar till ett lite större boende.
Vi får väl se hur sent det blir..
Tycker inte att det är hela världen faktiskt! Alltså jag menar inte att det är oviktigt eller inte speciellt eller nåt sånt men jag tycker att det är lite skevt att behöva speciella dagar för att göra något speciellt för varandra. Det kan ju vara absolut vilken dag som helst på året egentligen, oftast blir det bara roligare då.

Ta "Alla hjärtans dag" som exempel, måste människor verkligen ha en speciell dag för att komma ihåg varandra..? haha kanske jag som är konstig men jag tycker det är lite skumt!

MEN självklart är det speciellt att det var exakt 4 år sedan vi förlovade oss idag och det ska firas, på nåt sätt :)


Jättegammal bild, Jag Älskar Dej!


drar nu!

om en halvtimme ska jag sitta i bilen påväg mot södra Halland/ skåne..? haha vet inte riktigt vart det ligger men det är nog skåne. Kan inte säga vad jag ska göra denna gången heller tyvärr, inte förrens jag vet mer och har bestämt lite hur jag vill ha det men det har med hästar att göra iaf :)

ska hinna stanna till på svensk ridsport på vägen ner så ska slänga mej i duschen nu annars hinner jag inte, tidsoptimist som alltid!



Gammal bild* Mighty! För 5 år sedan tror jag.. Underbara häst!

Nya bloggen!

först riktiga inlägget på den nya bloggen, vad ska jag skriva nu då? kanske någon som undrar varför jag har bytt..
Min gamla blogg skaffade jag innan jag visste att jag var gravid och den har varit mer en ren hästblogg men nu är det så grymt mycket mer i min värld än bara hästar att tänka på och då kände jag för att byta helt enkelt. Visst kunde jag har ändrat lite på den gamla men jag kände för en ny!

Jag ska försöka göra denna bloggen lite mer personlig, lite mer som en dagbok där ni kan få följa med på allt/ det mesta iaf i mitt liv, inte bara hästarna.

Jag ska istället bli duktigare på att uppdatera hemsidan för er som bara vill läsa häst :)
http://www.stallcypress.dinstudio.se/

Den gamla bloggen kommer finnas kvar men jag tar ett litet uppehåll ifrån att uppdatera den! Hoppas ni hänger med här istället!

första inlägget..

måste bara checka om allt fungerar..

RSS 2.0