freedag!

Veckans bästa dag idag :) fredag! Othilia sov hela natten , mellan 22 - 05, sen käka hon och somna om lite tills typ 7. Hon är så Duktig<3 Ibland vaknar hon och äter kanske 2-3 ggr och några gånger så har hon sovit hela natten :) Får kanske vänta lite till med ridningen :( när jag väntade othilia så var ja som en stor ballong och efter förlossningen så har inte magmusklerna gått ihop riktigt som dom ska. Det blev bättre men har blivit lite sämre igen efter jag ridit. Så får kanske ta det lite lugnt, vi får väl se hur det blir med det :)

tora

Red ju Tora igår. Det kunde gått bättre men det kunde absolut gått sämre. Hon behöver bli ännu lite lägre i formen, hon är ganska hög och trippig. Fokus med henne blir att sänka tempot men öka steglängden helt enkelt. Hon är en het liten ponny och då blir det lätt så. Det är nog det vanligaste problemet på hopponnyer tror jag. Om man sätter två hästar bredvid varandra i trav så kan dom säkert hålla samma tempo, alltså trava lika fort. Dom kanske däremot inte har samma takt. Den ena kanske tar korta snabba steg medans den andra tar längre steg. Det är viktigt att kunna skilja på tempo och takt :) För att återgå till Tora så behöver hon alltså få ner tempot lite utan att korta steglängden, vi vill ha kvar ett långt och taktfast steg. Idag om man samlar henne så går det naturligtvis långsammare men hon ökar takten och trippar. Usch och fy på detta. Lyckas vi få tillbaka hennes sätt att jobba kommer det löna sej i hoppningen också! Såg att jag fått kommentarer i förra inlägget om henne, har inte tid att svara nu. Vissa av frågorna behöver jag fundera på hur mycket jag bör lämna ut. Man kan absolut skriva vad som hänt men det ska vara riktigt/ ärligt skrivet så det inte blir en massa smutskastning :) Nu ska ja och Othiliaut!

söt, sötare,sötast :)


massa viktigt och inget alls

Idag är Othilia 2 månader! :) stor tjej! Världens läskigaste väder idag och ja hatar att vara inne. Jag och Othilia har varit ute med vagnen på förmiddagen och kört en liten powewalk :) jag kan inte vara tjockis för alltid ju. 3 kg kvar! Men dom försvinner när ja är igång med ridningen. Ska förresten ut en sväng med Tora sen hade ja tänkt. Har väntat med att rida ponny tills jag kommit ner i vikt men nu kommer dom inte undan :) Jättesvårt hur vi ska göra med Tora, vill inte att det ska bli fel för henne igen.. Hon var så konstig när hon kom hem, kändes som jag inte kände henne alls.. hon strök öronen när man sadlade och la på tacke, tora som alltid varit världens gladaste lilla ponny. Hon kunde helt plötsligt stanna när hon blev riden och inte vilja gå fram. Vi har kastat sporrar och spön, jag tror inte på sånt. Förstå mej rätt, det kan vara bra som förstärkning av hjälper men det tar inte bort ett problem, det bara döljer problemen. Hon slutade då att stanna och efter bara några veckor konstaterade vi att nu började det likna nåt. Hon har börjat hoppa som hon ska och inte bara studsa med huvudet i vädret. MEN! Hon fick åka med ut och hoppa en LD, en Cr, detta är alltså löjligt lågt för henne men efter det så verkar hon ledsen igen.. Är hon slut på tavlingsbanan? Tappat suget? Jaja Othilia tycker d räcker nu.. kanske skriver mer sen. Men tora behöver tid. MYCKET tid.. helt förstörd! P

bohuscupen..

jag lägger dom korten jag har därifrån här men dom är inte vackra :) haha
Ylva har också tagit kort men dom är på hennes kamera, dom är förmodligen lite bättre!

Vindruva finns det tyvärr inte kort på för henne filmade jag istället, så söt!!
den filmen kommer säkert också men inte nu.. ni får helt enkelt ha lite tålamod med det mesta just nu, Othilia går först :)




måndag

måndag idag igen nu då.. jag och othilia är ensamma som vanligt på veckodagarna.. jättemysigt men lite ensamt ibland.
Othilia ligger i babygymmet nu så jag får snabba mej lite, tålamodet är sådär :) hennes alltså..

Igår var tjejerna och hoppade Bohuscupen, dom var jätteduktiga allihopa.

Alla red felfritt i laget!!

I laget red:
Sara / Jikas Vindruva
Johanna / Jackpot
Lindy / Sörbys Torina
Ebba / Candy

Egentligen skulle Emelie och Yana varit med men Emelie är i Polen så därför fick Lindy och Torina hoppa in.
Torina har haft en lång igångsättning och är helt igång så det ju roligt att hon kan få komma ut och vädra sej lite även om hon tycktes undra vart hindrena var någonstans :)

Tjejerna var superduktiga och jag ska se om det kanske kan komma film senare också för jag fick inte kort på alla tyvärr..

Lindy och Torina fick även individuell placering i stilbedömningen :)

nu tycker othilia att det räcker verkar det som:)


FREEEDAG :)

Fredad idag :) Jag och Othilia har varit ute hela förmiddagen typ, efter lunch har vi varit inne och myst och nu ligger hon kvar och sussar lite till <3

Vi lever!!

Nu va d så länge sen ja skrev att ja inte vet vad ja ska skriva :)
Tiden går jättefort och Othilia är 6 veckor på torsdag. Världens sötaste lilla tjej <3
Hon ändrar sej för varje dag som går både till sättet och sen växer hon så det knakar :) På bvc förra veckan så vägde hon ganska exakt 5 kg och var 58 cm lång. Hon vägde 3,7 kg när hon föddes och var 51 cm lång så hon växer fort.
Mest ändrar hon sej dock till sättet.
Idag badade hon på morgonen, det har hon absolut inte gillat förut, helt plötsligt i morse så var det jättemysigt.
Vi har varit ute med vagnen i två timmar, i vanliga fall så vaknar hon så fort vagnen stannar, nu har hon lugnt legat där i och snusat i en halvtimme till, trots att vagnen står stilla.
Hon är en glad, bestämd och söt liten tjej :)

Othilia idag på morgonen :)

Nu är det snart dax att komma igång med ridningen känner jag.. har varit ute med Mårten i skogen, jättemysigt! men jag vill rida lite mer "på riktigt". Någon/ några veckor till sen ska vi vara igång!!

RSS 2.0