schabrak..

satt och titta runt lite på schabrak, shoppingsugen! finns ju en massa snygga schabrak med fräck design men hur tänker dom..?
Ta t.ex dom nyare JW-schabraken. Snygga? absolut! men vad händer när sadeln kommer på?
Då syns ju inte loggan och knappt något av det röda heller.
En massa nya schabrak är designade på liknande sätt, inte bara JW. Visst är dom snygga när dom hänger hemma men inte lika snygga när dom används, tycker jag iaf!


ska man tro på det här??

haha hittade ett typ diagram över barns utveckling. Siffrorna anger hur många veckor barnet är.. och så ska man kunna kolla om barnet kommer att vara glad, kinkig, arg osv den veckan.. tydligen (påstår dom) så brukar vissa veckor vara kinkigare beroende på om barnet t.ex. utvecklas mycket en period osv.
Othilia är iaf 23 veckor, sen föddes hon 2 veckor för sent och då ska man tydligen plussa på dom också så enligt schemat så är hon 25 veckor.. just nu ska bebisen alltså vara klängigare och nästa vecka blir det storm haha ska nog tas med en nypa salt tror jag :) vi får väl se nästa vecka, detta kanske är lugnet före "stormen" hihi


mer svar..

Postat av: sofi
rider du inte din stora häst längre för du skrev ju att han va frisk lr? ska du ha nån mer stor häst?

-
Mondeo är "frisk" ja :) med det menar jag att han är helt ohalt och inte reagerar på några böjprov osv.. men han är ju en gammal häst med förändringar i haslederna och förändringarna försvinner ju inte så risken finns när man börjar rida honom lite hårdare att han blir dålig igen.
I samråd med min veterinär så har vi tagit fram ett igångsättnings-schema till honom och så hoppas vi att han håller. Just nu rider jag hästarna som ska säljas så jag kommer låta Mondeo vila lite till och sätta igång honom när några till är sålda.
Jag ska inte ha någon mer häst just nu!

Postat av: ebbaa
1. Ska vi åka till godiscupen :)? 
 
-
Ja det tycker jag att vi ska göra :) om alla kan!

2. när fyller candy år :)?

- Tjejen som ägde Candy innan mej hade köpt henne hos en hästhandlare i småland så det är ingen som vet när Candy är född.. när jag var yngre brukade jag "fira" Candy den 17 september för det var dagen då jag fick henne. Så då firade jag våran "årsdag" eller vad man kallar det haha

3. vilken färg tycker du candy passar bäst i om du måste välja ? :)

-
Allt klär en skönhet!
Nämen jag tycker Candy är ruskigt snygg i vinrött, absolut när hon är rakad och får sin lite ljusare färg


4. vilken färg tycker du mondeo passar bäst i om du måste välja ? :)

-
  Mondeo är snygg i allt!! ärligt!
Han är grymt snygg i lila stackarn, han är ju kille <3 mörk lila med kanske en ljusare kant.. sen är han snygg i mörkblått, svart...
Alltså oftast är det inte färgen utan hur schabraket ser ut som gör att han passar i det.. men han är verkligen snygg i allt!


tycker ni att det är någon färg han inte passar i?? muppbild.. haha hade ingen annan på denna datorn!

Postat av: ida
vad va d som hände med tora hos dom som låna henne?

-
Jag kan absolut berätta det.. men det är en lång historia och jag hinner inte skriva det nu, blir ett eget inlägg!

Anonym om höst?:
kan du inte visa filmer på hästarna?? :D

Jag har inga nya filmer på hästarna tyvärr, iaf inte inlagda på datorn.. finns en massa gamla på våran youtube sida - kolla där!
kan slänga upp några :)



Min prins <3



brit <3


montez <3


moa <3



Sara <3


Nu hinner ja inte mer! ha d bäst!!

höst?

Tror seriöst att det är höst nu. Hela sommaren har vart jätteskum, tycker synd om alla som haft lov för vädret har ju varit tråk. Augusti o september kan ju vara jattevarma men nä.. Aja strunt samma, idag ska ja, Tobbe och othilia till bvc på typ föräldraträff! Othilia är hyperbus och gillar inte att sitta still så det blir väl kanske sådär :) men vi ska testa en gång för skojs skull iaf.. ska käka så fort busan vaknat och sen ska vi dit lite senare så kanske inte skriver mer idag. I så fall så får ni ha det bäst!

tomt...

Igår åkte min Yan-Ovebebis till Varberg :(
läskigt tomt..



god morgon!

Tobbe och Othilia tar en promenad!
Jag måste seriöst rensa ur min garderob, använder inte ens hälften av kläderna där inne, det är högprio på detta idag! pluss att jag måste rensa bland Othilias kläder, hon växer så det knakar :)

Ska ut och hjälpa Emelie en med Yana om en stund innan dom drar iväg till Varberg.

Kanske hörs vi senare!?!

Ett nytt kapitel i livet!

Jag känner verkligen att det är det nu och trots att det innehåller endel jobbigt så vinner det roliga och det kommer bli spännande, det känner jag på mej!

Jag vet inte riktigt hur jag menar men det känns så.. ponnyerna ska säljas.. hingstarna ska ridas in och så har jag såklart lilla Othilia :)

Yana är förresten såld, hon är Emelies pålle nu :) och hon ska med henne till Varberg och gå i skolan där, jag hoppas och tror att det kommer gå fint för dom två!

Fina Yana <3

Jag får hem mina fina hingstar från betet snart och då börjar jobbet med dom. Dom ska hanteras mycket och börja förberedas för 3-årstestet till våren. Då ska dom löshoppas och vara inridna, det ska bli jättespännande :)

Finingarna <3

Några av våra hästar kommer under hösten att komma ut på annons.. tråkigt men sant, jag måste prioritera och Othilia är givetvis prio nr 1!

älskling <3

Mondeo ska sättas igång! Som ni såg så är han ju fräsch så jag hoppas att han håller ett tag till nu, jag är glad för varje dag jag får ihop med honom, han är min prins, min bananhäst <3

Bananhäst <3

Jag har sett att folk frågat om vilka hästar jag ska ha osv. om jag ska köpa ny häst..
- Jag kommer att ha Mondeo, Chick och Ludde. Mer hinner jag inte med. Håller inte Mondeo så har jag ingen häst att rida, jag vet.. men jag hinner inte ta hand om någon mer häst, just nu! och Mondeo kommer vara kvar på gården tills han ramlar av pinnen.
Chick och Ludde kommer ju att gå att rida till våren (hoppas jag haha ). Får jag total ridabstinens så har jag ju Candy att rida på någon dag i veckan när hon är ledig i så fall.

Lilla gul <3

Så vad tror ni? jag överlever nog ! :)
Jag tror det kommer bli GRYMT!!

tävling

har varit med ponnytjejerna på tävling idag. Eller Johanna var inte med men Ebba och Emelie tävlade.
Dom var duktiga tjejerna, fina rundor men tyvärr inga placeringar idag. Ett riktigt skitväder var det rent ut sagt och det blixtrade och åskade flera gånger, regnade gjorde det i stort sett hela dagen, Tack för den!
Tobbe är ute och går med Othilia och när hon vaknar ska vi mysa och äta tacos :)

Svar!

Postat av: sofi
Vem hejja du på o finalen??? :D

- oj, jag vet inte riktigt.. det är ju så många som är duktiga och verkligen förtjänar en plats på pallen :)
men jag hoppades att det skulle gå bra för Antonia, det är en glad och go tjej som är jätteduktig tycker jag. Dessutom är hon bara 14 år och red felfritt rakt igenom i alla klasserna på sm:et med sin d-ponny.

Postat av: ida'
Guuud va fin hon e!!! Ska ni sälja henne??? :O

-
Tora ska antagligen säljas ja, visst är hon dunderfin!

Postat av:
va lik yana är torina! släkt eller bara lika? kan du inte skriva ett inlägg och jämföra dom typ vilken du gillar bäst och varför. fortsätt uppdatera ofta nu!!

-
Tora och Yana är inte så lika utseendemässigt egentligen men dom är bruna båda två :) så svaret är nej! dom är inte speciellt lika och dom är inte syskon, dom är heller inte lika till settet. Dom är väldigt olika faktiskt :)
Det är väldigt svårt att jämföra dom eftersom dom som sagt är väldigt olika, jag kan inte ens säga vilken som är min favorit.
Tora är smäckrare, lite mer byggd som en stor-häst, är väldigt "modernt" byggd.
Yana är lite mer "ponny", lite kraftigare byggd.
Tora är vädigt reaktionssnabb i hoppningen och är väldigt rädd om sej, hon har mycket kapacitet och är smidig.
Yana har en grym styrka och kraft i sina hopp och har en riktig "tiger-mentalitet", hon kämpar verkligen och är en riktig fighter.

Om man jämför deras psyke så är Tora VÄLDIGT snäll, hon kan hanteras av vem som helst. Jag kan lämna henne ensam med barn som kan borsta, pyssla och sedan ställa tillbaka henne i boxen.
Hon är väldigt snäll med allt faktiskt, ifrågasätter aldrig något.
Hon är också väldigt snäll att rida men hon är pigg och sedan även het i hoppningen vilket gör att hon behöver en rutinerad ryttare men hon är genomsnäll och skulle aldrig göra något dumt.
Du kan sitta och drömma dej bort ute i skogen, hon traskar fram överallt.
Hon är aldrig tittig på hinder utan hoppar det man ber henne om.
Helt enkelt okomplicerad och snäll men väldigt pigg!!

Yana är bestämd med ett par små rävar bakom öronen dock även hon väldigt snäll.
Jag skulle inte lämna henne själv med mindre barn eftersom hon har lite svårt att stå still, kanske skulle hon promenera iväg någon annanstans om dom skulle leda in henne i boxen. Hon skulle aldrig bita eller sparka så hon är itne dum på något sätt men ser hon att hon kan bestämma så gör hon det.
Samma sak i ridningen. Hon behöver en rutinerad ryttare eftersom att hon gör lite som hon vill annars.
Det är en smart , otroligt smart ponny och ger man henne lillfingret så tar hon hela handen.
Får man henne med sig på sin sin sida så har man en kompis som kämpar genom allt man ber henne om. Hon är otroligt modig i hoppningen och en riktig fighter som sagt.

Skulle jag haft en av dom som min ridhäst idag så skulle jag valt Yana, jag gillar henne psyke och man har alltid lite att jobba med.
Vill man ha en ren tävlingshäst som ponnyryttare så hade jag nog valt Tora.
Men som sagt jag tycker precis lika mycket om båda två!

 YANA                                                                                                             TORA


SVAR PÅ RESTEN AV FRÅGORNA KOMMER LITE SENARE!!

Postat av: ida
vad va d som hände med tora hos dom som låna henne?

Postat av: sofi
rider du inte din stora häst längre för du skrev ju att han va frisk lr? ska du ha nån mer stor häst?

 Postat av: ebbaa
1. Ska vi åka till godiscupen :)?
2. när fyller candy år :)?
3. vilken färg tycker du candy passar bäst i om du måste välja ? :)
4. vilken färg tycker du mondeo passar bäst i om du måste välja ? :)


sorry!

Det blir nog inga svar på frågor idag.. har inte haft och kommer nog inte ha tid idag. Othilia har fått vaccin idag på förmiddagen stackarn :( men hon var så duktig mitt hjärta! Grät när hon fick sprutorna men tystnade direkt när hon fick komma upp och mysa. Hon är väldigt mammig och så har hon börjat bli väldigt reserverad mot nya människor så bvc-tanten var inte populär direkt.. Othilia är den finaste lilla bebis som finns, bara så alla vet :) Jag har läst igenom frågorna iaf och tror nog att ja ska kunna svara på dom, ska göra så bra det går. Kanske får jag ta någon eller några i taget.. Blir tokig snart.. har typ 20 myggbett på benen så ja klia som en tok halva natten ( nej, ja har inte lärt mej att inte klia). Jaja ha d bra !

morgon..

shit jag har blivit så morgontrött, jag har varit morgonpigg hela mitt liv men nu är jag en segis.. klockan är snart 11 och jag är fortfarande seg haha

Jag har sett att jag har fått frågor i inläggen men jag har inte haft tid att svara tyvärr men i morgon så ska jag försöka samla alla och svara i ett inlägg så bra det går, hoppas att det är ok!

Är det någon som har någon mer fråga så släng in den nu så kanske jag hinner svara på den med.

Vi kör en liten mini-FRÅGESTUND helt enkelt :)

Ha en bra dag, för det ska jag ha!



Sötis <3

igår, mys!


muppbild :)

Finns fler´.. men inte nu!

hemma igen,,

hemma efter en skön tur på Yana ihop med Ylva och Svarten.
Red lite dressyr på ängen och Elina var med och fotade pållarna lite.
Nu måste ja hoppa in i duschen för att ta Othilia sen men ni kan få en litet smakprov :)


Har inte kollat igenom dom än så tog första bästa. Fina Yana!

trötter

hej!
hoppas alla har haft en grymt bra helg, det har jag haft!

Va i Uddevalla i Lördags, hälsa på min mormor och gick runt och myste, älskar den staden!

Har ridit Yana hela helgen, jättemysigt! Emelie har kommit in på ridgymnasie i Varberg och första veckan ska hon vara där utan häst så nu ska jag rida Yana i en vecka  :) sen ska Yana åka med Emelie till Varberg!
Red ett ganska svettigt dressyrpass igår och det gick riktigt bra. Hon är så himla mysig den ponnyn. Vi tränade mycket övergångar och i slutet körde vi igenom LA:1 programmet och det var klockrent :)

Idag blir det till att rida Tora och Yana, tänkte kolla om Ylva vill med mej ut i skogen, vi får väl se.

Hade tänkt komma iväg till Vena och rida lite dressyr någon dag nu snart.. måste ringa Jessica.
Nu ska jag ta Othilia <3
Kanske hörs vi sen!!


Kanske ska ta lite sånna här fina bilder på Yana också..? beror på vädret!

igår

Jag och Ylva var ute och fotade Tora lite igår på ängen.. fina pållen <3 Kommer ta hundra år att gå igenomk korten bara, när jag nu ska ha tid med det :)
Hade hoppträning igår för Johanna och Jackpot, i slutet gick det riktigt bra, dom är så duktiga.
Snart ska jag ut och hjälpa Emelie lite med Yana!
Ni har väl förresten inte missat att vi finns på Facebook också? Sök på Stall Cypress och adda oss där!!

 
Du + jag börjar långsamt gå emot ett slut...

skojja bara

A -finalen filmas ju visst :) kul! Nu ska ja och othilia upp och käka: )

uddevalla!

Är i Uddevalla hos min mormor, blev inget sm.. långt för othilia tyckte vi. Och det va tur att vi inte åkte för min mormor ramlade och gjorde sej illa :( har varit här sen igår morse och stannar iaf tills i morgon. Va nog lika bra att vi inte åkte till SM iaf, en person där som jag inte är så väldigt förtjust i så det var ju skönt att slippa se den personen.. ingen nämd o ingen klämd :) Har en kompis som är där som skulle filma lite så ja kan kolla lite iaf. Något år visade dom ju ponny sm på webb-tv men inte i år verkar det som.. Uddevalla är en grymt mysigt stad förresten, skulle lätt kunna bo här! Har så sjukt mycket beslut som måste tas nu inom det närmaste så ja är alldeles rörigt känner jag.. mycket häst beslut.. beslut ja kanske inte vill ta.. men måste..

ponny-sm?

Hoppas alla har det bra i värmen, grymt väder för att vara Sverige ju! Jag och Othilia klibbar ihop i värmen, jätte skönt! Hon är nämligen en liten "sitta på armén bebis". Funderar på att åka till grevagården nästa helg och kolla på ponny-sm, några som skulle va grymt kul att se.. någon mer som ska dit ?

Torelina!

Jag uppdaterar här varannan vecka, känns ambitiöst :)

I fredags var jag iaf iväg med Tora och hoppade en regional LB & LA.

0 fel i LB

4 fel i LA

Haha samma som i Uddevalla, båda gångerna helt onödiga fel så det kändes liksom som att hindrena inte var på våran sida för båda gångerna så gick hon mycket bättre i LA:n och lååångt över hindren flyger hon.
Så jag efteranmälde iaf till Ale-Jennylunds nationella i söndags och red bara LA:n och jag säger bara -shit vad den ponnyn kan hoppa.
Hon är taggad till tusen på alla hinder, tittar aldrig på nåt och lyssnar ändå fint tillbaka om man vill det.

0 fel dessutom så hindren var på våran sida denna gången :)

Hon är så underbar den lilla ponnyn så jag vet inte riktigt vad jag ska göra med henne, sälja vore ju klokt.. men man kan inte vara klok hela tiden! Jag får se vad som händer.. men jag vet vad jag borde göra!

Jag önskar verkligen att jag hade kunnat hitta en stor häst som var som Tora..

Tänk att kunna rida på framridningen på en häst som bara kröker på nacken och flyyyter på i alla gångarter, lugnt och stadigt, drar allas blickar till sej..
Sen kommer hon in på framhoppningen fortfarande lugn och jobbar stadigt. Du börjar hoppa fram och hon taggar till rejält, för hon är rätt het att hoppa.
Du ser hästar som river och stoppar på framhoppningen men inte Tora, hon gör sin grej, hoppar snyggt.
Du ger henne långa tyglar och hon lunkar lugnt runt och pustar, skrittar lugnt in på banan.. väntar på hästen före, skrittar runt och ser sej omkring.
Du kortar upp henne och sätter fart och hon är återigen taggad till tusen.
Hoppar banan utan att titta på något..
Du saktar av och kan lugnt skritta ut från banan.

Detta är perfektion på högsta nivå !! :)


Jättegamla bilder! Finns nya från tävlingarna, ska ladda upp dom någon dag!

RSS 2.0